Kasvatan jackrussellinterrierejä kennelnimellä Boldandbrainy, joka mielestäni osuvasti kuvaa tätä rotua! Rohkeutta, räväkkyyttä ja älyä samassa paketissa.
Luonnetta joka naurattaa, liikuttaa ja välillä raivostuttaa kaikessa peräänantamattomuudessaan! Joka antaa haastetta arkipäivään luoden välillä harhakuvan minua seuraavasta russelilaumasta….Kunnes joku löytää mehukkaan jäljen, toinen jää puun alle haukkumaan oravaa ja kolmas säntäilee edestakaisin osaamatta päättää mikä olisi kiinnostavinta!
Kaikki muu paitsi minä:o)

Näitä meillä asuu kaksi kotona nykyään, vanha uros Spotty-poika kun saatettiin koirien taivaaseen marraskuussa 2009, sen ollessa jo 16-vuotias. Se oli  ensimmäinen jackrussellinterrierini ja pärjäsi hienosti tyttöjen pyörityksessä kuvitellen urosmaiseen tapaan johtavansa koko orkesteria:o) Meillä on kova ikävä Spottya, se jätti pysyvän tassunjäljen tähän laumaan.
Laumasta on poistunut myös Pipsa, keväällä 2015, se menehtyi pahanlaatuiseen kasvaimeen aivan liian varhain :( Pipsa oli koiralauman johtajatar joka jakoi laumalleen välillä ruusuja ja välillä risuja..... Jäljellä on amppari-tyttö Lissu, joka karismallaan pyörittää koko perheen tassunsa ympärille. Lissu on jo 15-vuotias, onnellisia olemme että olemme saaneet pitää sen näin kauan, toivotaan että vielä tovi menisi.
Keskimmäinen koirista Nuppu, Lissun ja Tuxin tytär joka pentueen ainoana narttuna jäi kotiin! Nuppu on tämän perheen ilopilleri, sen kanssa ei kukaan jaksa murjottaa kovin kauaa. Se on tottelevainen pieni koira, jolle vaan aina sattuu ja tapahtuu... OHO ja taas mentiin!

Nykyään kotona asustaa myös nuorimies Stigu joka ripeällä luonteellaan pitää meidät kaikki liikkeellä :) Stigun kanssa harrastan rally-tokoa ja noseworkia, molemmissa se on osoittanut olevansa erinomainen harrastuskoira. Stigu on ensimmäisen kansainvälisen muototovalioni Hansun poika.

On onni tehdä yhteistyötä ihanien kotien kanssa, ilman teitä tämä kasvatustyö ei olisi edes
mahdollista!

Mieheni Kari ja minä asumme talvet Piikkiössä ja puolet vuodesta Karunassa meren rannalla, missä koirilla on iso piha ja metsät vieressä. Sinne on mukava kutsua "koirakaverit" kesäpäivää viettämään!
Työskentelen leikkaussalihoitajana ja Kari on paloesimies, joten töissä ei "actionia" puutu:o)
Vastapainona touhuilu koirien kanssa toimii hyvin, työasiat jäävät töihin ja vapaa-aika on koirien!
Pentueita Boldandbrainy kennelistä tulee n. 1-2/vuosi, kaikki yhdistelmät on tarkkaan mietitty huomioiden terveyden, luonteen ja rotumääritelmän mukaisen rakenteen.
Myös sijoitusnartut tekevät pentueensa meillä, paikka ja lauma ovat niille tuttuja lukuisten vierailujen ja oleskelujen kautta.
Pennut kasvavat meillä kotona, ensimmäiset viikot omassa rauhassa emänsä kanssa ja n.3-4 viikkoisesta oleskellen myös muun lauman parissa, tottuen arjen ääniin ja välillä hektiseenkiin menoon.
Koiranomi Paula Speer testaa kaikki pentuni 7-viikon iässä, näin on helpompi valita oikeanlainen koti jokaiselle pennulle. Pennut käyvät myös eläinlääkärin tarkastuksessa ja saavat samalla mikrosirut tunnistusmerkinnäksi.
Jos olet kiinnostunut Boldandbrainy-pennusta, otathan ajoissa yhteyttä niin ehdimme tutustua toisiimme!

Vanha sananlasku "niin makaat kuin petaat….", pätee hyvin tähän kasvatustoimintaan. Oikotietä onneen ei ole, vaan tämä on pitkäjänteistä kehittämistä, jota hyvät narttulinjat kyllä osaltaan helpottavat.
SuKoKan järjestämän Kasvattaja Akatemian kävin v.2008-2009, sieltä sain paljon uutta tietoa ja innostusta tähän rakkaaseen harrastukseen.
Arvostetun Kennelliiton Vuolasvirtapalkinnon voitin 2017, sekään ei olisi ollut mahdollista ilman ihania kasvattien omistajia, jotka ovat vieneet koiria näyttelyihin ulkomaita myöten.

Tämä on enemmän kuin harrastus, tämä on elämäntapa jota on vaikea kuvitella muunlaiseksi.
Lisää tietoa rodusta www.jackrussellinterrieri.fi