:: Tiedot  :: Tulokset  :: Kuvia  :: 1. W`s-pentue
                                           :: 2. Elves-pentue


FIN CH
Busy Bumblebee of Jack's Paradise

synt. 23.3.2004
karhea t/w
korkeus: 27cm
kasvattaja: kennel Jack's Paradise, Hollanti

polvet 0/0, silmät tarkastettu  2005-2010, OK
PLL-geenitesti puhdas

Lissu KoiraNet -tietokannassa


Halutessamme toisen nartun oli selvää että kyselin sitä ensisijaisesti Jack`s Paradise kennelistä Hollannista.
Lissua odotimme pitkään, melkein vuoden ja jännityksestä kihisten hain Lissun kotiin kesällä-04. "Huh, mikä hämähäkki" oli ensimmäinen ajatus pennusta mutta sen rohkeus ja avoimmuus vakuutti minut heti. Kuukausien mittaan se kehittyi rakenteellisesti tasapainoisesti ja niin rumasta ankanpojasta tuli joutsen:o)
Sain itse päättää Lissun nimen ja vaikka luonne oli vielä täysin pimennossa ( tosin olin kuullut huhuja että sitä löytyy....) Bumblebee, eli amppari-tyttö oli se mikä kuullosti omalta!
Nimi oli taas enne, eli kiirettä on tällä ampparitytöllä pitänyt. Kaikessa mukana, kaikesta kiinnostunut....
Kunnes eräänä kesäpäivänä amppariluonne oli viedä siltä hengen!
Lissu lähti juoksemaan mopon perään ja sai sen kiinni, seurauksella että mopon takapyörä heitti sen monta metriä ilmaan ja suoraan päälleen tielle.
Mentiin pillit soiden eläinlääkäriasemalle ja siellä Lissu sai ensiavun. Se alkoi heräillä pikkuhiljaa ja todettiin aivopaineiden nousseen aivoverenvuodon seurauksena.
Onneksi saatiin Lissulle paikka Helsingin eläinsairaalasta ja matka sinne oli kyllä tuskien taival. Oltiin ihan varmoja ettei saada koiraa sinne hengissä.
Mutta niin se vaan sinnitteli ja kun päästiin perille, Lissu otettiin heti tehohoitoon. Toiveita ei paljoa annettu, se oli sen verran huonossa kunnossa.....
Mutta kunhan päästiin seuraaviin päiviin niin alkoi pientä edistymistä tapahtua, pikkuhiljaa... ja viikon sairaalassa olon jälkeen saimme Lissukan kotiin toipumaan.
Vielä tässä kiitokset ell. Ranno Viitmaalle, joka oli silloin täällä Suomessa erikoistumassa neurologisiin sairauksiin. Hän kävi vapaa-aikanaan testailemassa Lissua ja valoi meihin uskoa sen  toipumiseen.
Kuntoutuminen kesti pitkään, välillä tuli uskonpuute sen toipumiseen. Mutta, amppari-tyttö näytti mistä on pienet russelit tehty ja syksyn mittaan saimme vanhan Lissun takaisin. Fyysisesti terveenä, luonteeseen jäi epäluuloa vieraisiin tilanteisiin ja esim. näyttelyissä missä Lissu oli aina ennen säkenöinyt esiintymisen iloa, ei se enää viihtynyt.
Sen verran käytiin että FIN MVA-titteli vielä saatiin mutta nyt on keskitytty jäljestämiseen ja metsälenkkeihin.
Syksyllä -06 Lissu sai ensimmäisen pentueensa ja hoiti ne mallikelpoisesti maailmalle.

Täytyy sanoa etten olisi uskonut tämän tarinan päättyvän näin onnellisesti, olemme todella kiitollisia Lissun "paluusta", ja jos mahdollista on se meille vielä tärkeämpi kuin ennen!
Nautimme suunnattomasti kun katsomme sen telmivän muiden kanssa ja jahtaavan myyriä vanhalla innolla.
Monille niin itsestään selvää mutta meille jotain erityistä.

Suku:

NED CH
Librated Lewis of Jack's Paradise
Karrell Milo HaHa Bromley Barnaby Rudge N.E.
Malung/JR Mini HaHa
Carry On Caitlin of Jack's Paradise Rojen Maximus
Penny
Bette Middler of Jack's Paradise Tango  
 
Pepper