Stina & Boldanbrainy Wiseguy ”Aatos”
Olen kasvattanut jackrussellinterrierejä vuodesta 2003 kennelnimellä Boldandbrainy.

SuKoKan järjestämän Kasvattaja Akatemian kävin v. 2008-2009, sieltä sain paljon uutta tietoa ja innostusta tähän rakkaaseen harrastukseen.
Arvostetun Kennelliiton Vuolasvirta-palkinnon voitin 2017, se ei olisi ollut mahdollista ilman ihania kasvattien omistajia, jotka ovat vieneet koiria näyttelyihin ulkomaita myöten.

Kennelnimeni Boldandbrainy osuvasti kuvaa tätä rotua. Rohkeutta, räväkkyyttä ja älyä samassa paketissa. Luonnetta joka naurattaa, liikuttaa ja välillä raivostuttaa kaikessa peräänantamattomuudessaan. Joka antaa haastetta arkipäivään luoden välillä harhakuvan minua seuraavasta russelilaumasta. Kunnes joku löytää mehukkaan jäljen, toinen jää puun alle haukkumaan oravaa ja kolmas säntäilee edestakaisin osaamatta päättää mikä olisi kiinnostavinta. Kaikki muu paitsi minä…

Ensimmäinen russelini oli uros, Spotty-poika, joka saatettiin koirien taivaaseen 2009 sen ollessa jo yli 16-vuotias. Fearless Faith of Jack’s Paradise ”Pipsa” muutti meille Hollannista 2001. Pipsa menetettiin vuonna 2015. Seuraavaksi koiralaumaan liittyi 2004 kantanarttuni ja kasvatukseni kulmakivi, Busy Bumblebee of Jack’s Paradise ”Lissu”, joka eli lähes 16-vuotiaaksi. Lissun tytär Boldandbrainy Arwen Undomiel ”Nuppu” jäi omana kasvattina kotiin 2008. Nuppu menetettiin aivan liian aikaisin, vain 11-vuotiaana. Jokainen niistä jätti ikuisen tassunjäljen sydämeen.

Viidettä sukupolvea omia linjoja edustaa nyt kotona ainoana koirana asustava 4-vuotias Stigu-uros. Kasvatusharrastusta saan jatkettua sopimusnarttujeni kanssa, osa omia kasvetteja ja osa ulkomaan tuonteja. Lämmin kiitos perheille, jotka huolehditte kasvateistani ja tuonneistani niin hyvin.

Pentueita Boldandbrainy-kennelistä tulee n. 1-2 /vuosi, kaikki yhdistelmät on tarkkaan mietitty huomioiden terveyden, luonteen ja rotumääritelmän mukaisen rakenteen. Myös sopimusnartut tekevät pentueensa meillä, paikka ja perhe ovat niille tuttuja lukuisten vierailujen ja oleskelujen kautta.

Pennut kasvavat meillä kotona, ensimmäiset viikot omassa rauhassa emänsä kanssa ja n. 3-4 -viikkoisesta oleskellen myös muun lauman parissa, tottuen arjen ääniin ja välillä hektiseenkiin menoon, kiitos lastenlasteni!

Koiranomi Paula Speer testaa useimmat pentueeni 7 viikon iässä, näin on helpompi valita oikeanlainen koti jokaiselle pennulle. Pennut käyvät myös eläinlääkärin tarkastuksessa ja saavat samalla mikrosirut tunnistusmerkinnäksi. ”Russelipennun käyttöohje” on pentupaketissa, lisäksi kaikenlaista muuta tarpeellista, että uusi omistaja pääsee alkuun pennun kanssa. Jos olet kiinnostunut Boldandbrainy-pennusta, otathan ajoissa yhteyttä niin ehdimme tutustua toisiimme!

Jäin eläkkeelle leikkaussalihoitajan työstäni 2020, en suinkaan lepäämään laakereille, vaan kaikenlaista tulee puuhailtua, töitä ja harrastustoimintaa.

Vanha sananlasku ”niin makaat kuin petaat”, pätee hyvin tähän kasvatustoimintaan. Oikotietä onneen ei ole, vaan tämä on pitkäjänteistä kehittämistä, jota hyvät narttulinjat kyllä osaltaan helpottavat.

Tämä on enemmän kuin harrastus, tämä on elämäntapa jota on vaikea kuvitella muunlaiseksi.

 
Lisää tietoa rodusta: Suomen Jackrussellinterrierit ry